Tuesday, March 1, 2016

PRIMĂVARA IUBIRII PLUTEŞTE ÎN AER..


Zic adio, căciuli, ne vedem de Crăciun,
Adio, geacă șucară, cu glugă cu puf!


Primavară, cât te-am așteptat! 


Natura e o taină, se îmbracă cu o haină
De flori; nuanțe, culori, privighetori,

Rațe sălbatice, berze, cocori

Planează pe sol, fac cuiburi, se-ntorc din țările calde,
Și nucul înmugurește, vorbește cu vântul,
Slăvind pe Dumnezeu că le-a facut cu cuvântul.

     Suntem din ce în ce mai aproape de zilele cu soare, de plimbările lungi prin parc, vacanţe.. Şi parcă în această perioadă ne trezim cu mai mult chef de viaţă.. Parcă ne trezim mult mai voioşi şi zâmbim mai mult! 
     Primăvara este un anotimp al renaşterii.. Apar sfioase primele raze ale soarelui şi totul prinde viaţă.. Cât de frumos este să vezi toate lucrurile cum prind viaţă, cum cresc, cum înfloresc şi apoi cum ne îmbată cu miresmele lor colorate şi parfumate.. Putem începe să renunţăm la haine groase.. 
Acum este timpul ca Iarna să plece spre palatul ei de cleştar.. Este timpul ca Iarna să facă un semn cu bagheta fermecată, să elibereze pământul de strânsoarea rece a gerului şi să facă loc anotimpului primăvara.. 
     Primăvara este anotimpul minunilor.. Este vremea în care fericirea te-nconjoară.. Vremea în care iubirea renaşte.. Şi cred, sincer, că doar cei care se iubesc cu adevărat aduc, an de an, acest anotimp minunat! S-ar putea să te bucuri de o rază de soare, de un fluturaş care-şi întinde curajos aripile în vântul primăveratec,,, S-ar putea să te bucuri de un curcubeu multicolor imediat după ploaie; de orice lucru care îţi aduce bucurie în suflet.. 
     Şi iubesc primăvara pentru că devenim atât de frumoşi şi de veseli.. Pentru că devenim mai buni şi suntem mai generoşi. Primim şi oferim cu uşurinţă.. Uhh... Ne simţim mai plini de energie şi suntem dornici să acceptăm noi provocări.. 
     Nu uita: primăvara trebuie să renaşti o dată cu natura şi să îţi găseşti forţa necesară.. O primăvară senină, colorată, cu visuri îndrăzneţe şi foarte creativă!

Simte şi tu mirosul de primăvară pe care îl împrăştie melodia atunci când dai play..